Our Blog

3 Συμβουλές όταν πουλάτε ένα σπίτι για πρώτη φορά

3 Συμβουλές όταν πουλάτε ένα σπίτι για πρώτη φορά

Πουλάτε ένα σπίτι για πρώτη φορά; Γνωρίζουμε ότι η διαδικασία μπορεί να φαίνεται δύσκολη και αγχώδης. Ευτυχώς, με τον σωστό σχεδιασμό και προετοιμασία, θα αυξήσετε σημαντικά τις πιθανότητές σας να πουλήσετε το ακίνητο γρήγορα και με περισσότερα χρήματα. Από την πρόσληψη ενός έμπειρου μεσίτη που εμπιστεύεστε έως την σωστή τιμολόγηση του σπιτιού σας από το ξεκίνημα, ακολουθούν επτά συμβουλές που προτείνουμε να ακολουθήσετε.

Βρείτε μεσίτη που εμπιστεύεστε

Αν δεν σκοπεύετε να πουλήσετε το σπίτι μόνοι σας, σας συνιστούμε να προσλάβετε έναν έμπειρο κτηματομεσίτη για να χειριστεί τις διαπραγματεύσεις για εσάς. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την πώληση σπιτιού για πρώτη φορά. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το μεσίτη με σύνεση. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο μεσίτης της επιλογής σας θα μπορούσε να κερδίσει ή να χαλάσει μια συμφωνία για σας. Ένας αξιόπιστος πράκτορας με μεγάλη εμπειρία και μια μεγάλη λίστα με ευχαριστημένους πελάτες είναι πιο πιθανό να πουλήσει το σπίτι σας για περισσότερα χρήματα, μεγιστοποιώντας την απόδοση επένδυσης στο σπίτι σας. Φροντίστε να επιλέξετε μεσίτη με άφθονη τεχνογνωσία στο μάρκετινγκ και τοπικές γνωριμίες επίσης.

Διαβάστε : Μετακόμιση Επίπλων – Πως Πρέπει Να Γίνει Με Ασφάλεια

Προσκαλέστε έναν πολυτεχνίτη για να βελτιώσετε το σπίτι

Πριν διαθέσετε το σπίτι σας στην αγορά, βρείτε έναν πολυτεχνίτη για να δει τι μπορεί αν βελτιώσει και διορθώσει στο σπίτι. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να βάψετε ξανά έναν τοίχο με βαμμένο χρώμα ή να διορθώσετε κάποια υδραλυική βλάβη, τώρα είναι η ώρα να το κάνετε. Θυμηθείτε: Θέλετε το σπίτι σας να φαίνεται το καλύτερο όταν φτάνει στην αγορά. Ξεκινήστε να συντάσσετε μια λίστα έργων για να το φροντίσει ο μάστορας σας, ώστε να μπορείτε να ολοκληρώσετε την εργασία γρήγορα και αποτελεσματικά. Κάποιες βελτιώσεις που γίνονται συνήθως πριν από τη διάθεση ενός σπιτιού στην αγορά περιλαμβάνουν τη βαφή των τοίχων, την επιδιόρθωση τυχόν αντιαισθητικών τρυπών στον τοίχο, την εγκατάσταση φωτιστικών, την αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων και την διόρθωση βρώμικων πλακιδίων.

Βεβαιωθείτε ότι οι φωτογραφίες της καταχώρισής σας είναι κορυφαίες

Οι περισσότεροι αγοραστές σπιτιού ξεκινούν την αναζήτησή τους για ένα σπίτι στο διαδίκτυο, πράγμα που σημαίνει ότι οι φωτογραφίες της καταχώρισής σας θα είναι το πρώτο πράγμα που θα δουν. Βγάλτε φωτογραφίες με κορυφαία, επαγγελματική ποιότητα. Οι φωτογραφίες της καταχώρισής σας θα μπορούσαν να είναι η διαφορά μεταξύ ενός σπιτιού χωρίς να έχει κάτι το ιδιαίτερο και ενός σπιτιού με πολλές προσφορές. Ακόμα και μετά από ένα συναινετικό διαζύγιο, κάθε έπιπλο για τον κάτοχο είναι σημαντικό στις μετακομίσεις.

Στην πραγματικότητα, σε αγορές που είναι κορεσμένες με αγοραστές, ενδέχεται να έχετε πολλές προσφορές από αγοραστές σπιτιού που δεν έχουν δει ακόμα την ιδιοκτησία. Φροντίστε επίσης να προγραμματίσετε μια συνάντηση με έναν επαγγελματία φωτογράφο για να τραβήξετε φωτογραφίες του σπιτιού. Για παράδειγμα, τα σπίτια τείνουν να δείχνουν καλύτερα όταν έχει ηλιοφάνεια έξω. Εάν ο καιρός φαίνεται δυσοίωνος, προσπαθήστε να ξαναπρογραμματίσετε τη φωτογράφηση για άλλη μέρα.

Τιμή του σπιτιού

Τι δεν θέλετε να κάνετε όταν πουλάτε ένα σπίτι για πρώτη φορά: Να κάνετε μία ή περισσότερες μειώσεις τιμών ενώ βρίσκεται στην αγορά. Οι μειώσεις τιμών σηματοδοτούν συχνά στους αγοραστές ότι κάτι πρέπει να πηγαίνει στραβά με το σπίτι (τελικά, γιατί δεν πωλείται;). Η καταχώριση του σπιτιού σε πολύ υψηλή τιμή θα παρατείνει επίσης το χρόνο που απαιτείται για την πώληση του ακινήτου. Δοκιμάστε την διαφήμιση στα Social Media, για να σας δει ακόμα περισσότερος κόσμος.

Για να αποφύγετε περικοπές τιμών, φροντίστε να το τιμολογήσετε από την πρώτη φορά. Αν δεν είστε έτοιμοι να περιμένετε για μια υψηλή τιμή, είναι σημαντικό η τιμή του ακινήτου να πουληθεί από το ξεκίνημα. Ρίξτε μια ματιά σε κοντινά γραφεία για να πάρετε μια ιδέα για το πόσο αξίζει το σπίτι σας. Μην ξεχάσετε επίσης να λάβετε υπόψη τυχόν ανακαινίσεις ή βελτιώσεις σπιτιού που έχετε κάνει στο σπίτι από τότε που το αγοράσατε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Call Now ButtonΚΑΛΕΣΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Enter your keyword