ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΙΑΝΟΥ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΙΑΝΟΥ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΙΑΝΟΥ

Η μεταφορά πιάνου είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Προτού προσπαθήσετε να το κάνετε μόνοι σας, ίσως θελήσετε να προσλάβετε επαγγελματίες της Metafores4you για να κάνετε τη δουλειά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν πρέπει να μεταφέρετε το πιάνο κάτω από μια σκάλα, σε ανελκυστήρα ή αν έχετε στενούς χώρους για πλοήγηση.

Τα πιάνα είναι βαριά και είναι αρκετά πολύτιμα. Εάν είστε αποφασισμένοι να μεταφέρετε ένα πιάνο μόνοι σας, εδώ είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι θα γίνει με ασφάλεια.

Ζητήσετε βοήθεια

Θυμηθείτε, τα πιάνα δεν είναι μόνο βαριά, αλλά είναι επίσης πολύπλοκα στη μετακόμιση. Οι ορθοστάτες φέρουν όλο το βάρος τους στο πάνω μισό και τα πόδια τους μπορεί να είναι εύθραυστα, οπότε θα χρειαστείτε μερικά επιπλέον χέρια για να βοηθήσετε την διαδικασία.

Επιλέξτε τουλάχιστον τέσσερα άτομα για να μεταφέρετε σωστά και με ασφάλεια το μέσο όρθιο πιάνο. Αυτή είναι μια τέλεια ευκαιρία να ζητήσετε χάρες από φίλους και συγγενείς. Φροντίστε να τους προσφέρετε κάτι για το χρόνο και την προσπάθειά τους, ακόμα κι αν είναι απλώς μεσημεριανό γεύμα ή χάρη σε αντάλλαγμα για τη βοήθειά τους.

Αποκτήστε τον κατάλληλο εξοπλισμό

Νοικιάστε ή αγοράστε ιμάντες βαρέως τύπου που θα προσφέρουν καλύτερη συγκράτηση στο ίδιο το πιάνο. Θα χρειαστείτε επίσης ένα έπιπλο dolly που μπορεί να υποστηρίξει το βάρος του πιάνου. Ιμάντες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να ασφαλίσουν το πιάνο στο φορτηγό.

Θα χρειαστεί επίσης να νοικιάσετε ή να αγοράσετε μαξιλάρια ή κουβέρτες για να προστατεύσετε το πιάνο από προσκρούσεις. Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία των τοίχων από ρωγμές και γρατζουνιές.

Προστατέψτε το πληκτρολόγιο

Το πρώτο βήμα στη μεταφορά ενός πιάνου είναι να κλείσετε και να κλειδώσετε το καπάκι του πληκτρολογίου. Αυτό θα το αποτρέψει από το άνοιγμα κατά τη διάρκεια της μετακόμισης. Τα κλειδιά είναι εύθραυστα και πρέπει να προστατεύονται.

Εάν το καπάκι του πληκτρολογίου δεν κλειδώσει, βεβαιωθείτε ότι το καπάκι είναι κλειστό όταν τυλίγετε το πιάνο. Μην χρησιμοποιείτε ταινία για να κρατήσετε το καπάκι κλειστό, καθώς αυτό θα καταστρέψει την επιφάνεια του ξύλου.

Τυλίξτε το πιάνο

Με τις κουβέρτες ή την επένδυση, τυλίξτε το πιάνο. Βεβαιωθείτε ότι οι γωνίες είναι προστατευμένες και ασφαλίστε την κουβέρτα με ταινία συσκευασίας. Κρατήστε την ταινία από επαφή με την επιφάνεια του πιάνου.

Βεβαιωθείτε ότι η κουβέρτα ή η επένδυση είναι αρκετά παχιά ώστε να διατηρεί το πιάνο προστατευμένο από τυχόν προσκρούσεις που μπορεί να προκληθούν.

Ανυψώνοντας το πιάνο

Όταν σηκώνετε το πιάνο στη θέση του, είτε πρόκειται για dolly επίπλων, στο φορτηγό ή σε άλλη τοποθεσία μέσα στο σπίτι, πρέπει να θυμάστε να μην το σηκώνετε από τα πόδια του. Τα πόδια είναι εξαιρετικά ευάλωτα. Επίσης, κρατήστε το πιάνο σε όρθια θέση. Το να το τοποθετήσετε στο πλάι του δεν είναι καλό για την εσωτερική μηχανική.

Τοποθετήστε δύο άτομα σε κάθε άκρο του πιάνου και τοποθετήστε τους κινούμενους ιμάντες κάτω από το κάτω μέρος του πιάνου, με έναν ιμάντα σε κάθε άκρο.

Με ένα άτομο να κρατά το ένα άκρο κάθε ιμάντα (θα πρέπει τώρα να έχετε τέσσερα άτομα να βοηθούν, το καθένα να στηρίζει τις τέσσερις γωνίες), σηκώστε το πιάνο πάνω στα έπιπλα κουκλίτσα.
Τώρα ασφαλίστε το, διασφαλίζοντας ότι τα πόδια του πιάνου είναι καθισμένα στο κουκλίτσα.
Εάν το πιάνο διαθέτει τροχίσκους, πρέπει να κλειδώσετε τους τροχίσκους στη θέση του (αν είναι δυνατόν) ή να βεβαιωθείτε ότι το πιάνο είναι καλά ασφαλισμένο.

Εξασφάλιση στο φορτηγό

Το πιάνο πρέπει να τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του φορτηγού δίπλα στον πίσω τοίχο – τον τοίχο που χωρίζει την εσωτερική καμπίνα του φορτηγού από το χώρο φορτίου. Θα είναι ένα από τα πρώτα κομμάτια που συσκευάζετε και ένα από τα τελευταία που ξεφορτώνετε στη νέα τοποθεσία.

Πολλοί μεταφορείς πιάνου προτείνουν τη χρήση ξύλινων σανίδων για να διασφαλιστεί ένα επίπεδο δαπέδων για το πιάνο, καθώς οι περισσότεροι χώροι φορτηγών δεν είναι επίπεδοι. Αυτό βοηθά στην ανακούφιση της πίεσης στους τροχίσκους και στα πόδια του πιάνου που θα πιέσουν να σταθεροποιηθούν κατά τη διάρκεια της κίνησης. Εάν χρησιμοποιείτε σανίδες, τοποθετήστε τις κατά μήκος του πίσω τοίχου.

Σηκώστε το πιάνο από το καρότσι στις σανίδες.

Χρησιμοποιώντας τους ιμάντες, στερεώστε το πιάνο στον τοίχο του φορτηγού.
Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι το πιάνο δεν μπορεί να κυλήσει ή να ακουμπήσει ενώ το φορτηγό κινείται.

Πριν μετακομίσετε στο νέο σας σπίτι, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ακριβώς πού θα πάει το πιάνο. Θα πρέπει να είναι ενάντια σε έναν τοίχο, κατά προτίμηση ένα εσωτερικό τοίχωμα όπου θα προστατεύεται από το κρύο και την υγρασία. Αντιστρέψτε τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω. Και πάλι, εάν πρέπει να διαπραγματευτείτε σκάλες, ανελκυστήρες ή στενό χώρο, καλέστε έναν επαγγελματία.

Ρυθμίστε το

Κάθε φορά που μεταφέρετε ένα πιάνο, θα πρέπει να συντονίζεται. Ενώ τα πιάνα είναι βαριά αντικείμενα και φαίνονται αρκετά συμπαγή, οι εσωτερικές τους λειτουργίες είναι ευαίσθητες σε κινήσεις και προσκρούσεις. Ένας επαγγελματίας δέκτης θα το ακούσει ξανά τέλειο.

Στη Metafores4you διαθέτουμε εξειδικευμένο προσωπικό για την μεταφορά πιάνου. Καλέστε μας για να κάνουμε εκτίμηση της μετακόμισης του πιάνου σας.

Call Now ButtonΚΑΛΕΣΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Enter your keyword