Our Blog

Συμβουλές Συσκευασίας από τους Ειδικούς

Συμβουλές Συσκευασίας από τους Ειδικούς

Είτε μετακομίζετε σε ένα νέο σπίτι στην πόλη σας είτε σε άλλη πολιτεία, η μετακόμιση συνδέεται με άγχος, υπερένταση και τεράστιο όγκο προγραμματισμού. Στην πραγματικότητα, η μετακόμιση σπιτιών είναι ένα από τα πιο αγχωτικά γεγονότα της ζωής, ειδικά αν είναι συχνό ή απρογραμμάτιστο.

Ευτυχώς, με λίγη προετοιμασία και τη σωστή τακτική συσκευασίας, μπορείτε να γλιστρήσετε στην κίνησή σας χωρίς να ανησυχείτε και να δαγκώνετε τα νύχια σας. Πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να πακετάρουν σωστά, έτσι καταλήγουν με σωρούς από κιβώτια που απαιτούν χρόνο, προσπάθεια και χρήματα για να μεταφερθούν. Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε τις καλύτερες συμβουλές συσκευασίας και ανακαλύψτε κοινά λάθη συσκευασίας που μπορεί να κάνετε με τα υπάρχοντά σας.

1. Αφήνετε τη συσκευασία για την τελευταία στιγμή

Ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο πιστεύετε ότι έχετε, μην αφήνετε ποτέ τα πράγματα για την τελευταία στιγμή. Θα πνιγείτε γρήγορα και χωρίς σχέδιο και στρατηγική, θα βιαστείτε και θα κάνετε λάθη. Ιδανικά, θα πρέπει να ξεκινήσετε να ετοιμάζετε τη συσκευασία τουλάχιστον ένα μήνα πριν τη μετακόμιση. Στη συνέχεια, μπορείτε να αφιερώνετε μερικές ώρες κάθε μέρα για να πακετάρετε περισσότερα αντικείμενα. Αυτό θα σας δώσει αρκετό χρόνο για να καθαρίσετε, να απαλλαγείτε από περιττά πράγματα και να οργανώσετε καλύτερα τα πράγματα σε κουτιά.

Ταυτόχρονα, μπορείτε να αποφασίσετε ποια αντικείμενα θέλετε να πουλήσετε πριν μετακομίσετε ή εάν θέλετε να βάλετε κάτι στην αποθήκευση προς το παρόν. Η εβδομάδα πριν από τη μετακόμιση θα πρέπει να προορίζεται για τη συσκευασία μικρότερων αντικειμένων και αντικειμένων που δεν μπορούν να μείνουν σε κουτιά για πολύ.

2. Πακετάρετε χωρίς λεπτομερές σχέδιο

Η συσκευασία μπορεί να φαίνεται εύκολη εξωτερικά, αλλά μόλις αρχίσετε να τοποθετείτε τα υπάρχοντά σας σε κουτιά, γίνεται συντριπτική και δύσκολη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει ποτέ να αρχίσετε να πακετάρετε χωρίς λεπτομερές σχέδιο και λίστα ελέγχου μετακίνησης. Για παράδειγμα, αρχίστε να πακετάρετε τα πράγματα που χρησιμοποιείτε λιγότερο και που γνωρίζετε ότι δεν θα χρειαστείτε αμέσως μετά τη μετακόμιση. Αυτό περιλαμβάνει τη συσκευασία μεγάλων αντικειμένων, εποχικής διακόσμησης και ρούχων, ανταλλακτικά, έργα τέχνης, είδη χόμπι, συλλεκτικά αντικείμενα, αναμνηστικά, βιβλία, είδη γραφείου, παιχνίδια, ηλεκτρονικά είδη και οτιδήποτε δεν είναι απαραίτητο.

Στη συνέχεια, κάθε μέλος της οικογένειας μπορεί να εξετάσει τα πράγματά του και να αποφασίσει τι μπορεί να ετοιμάσει τουλάχιστον ένα μήνα ή μια εβδομάδα πριν τη μετακόμιση. Στη συνέχεια, αν είναι δυνατόν, μπορείτε να ξεκινήσετε τη μεταφορά των κιβωτίων στο νέο μέρος για να ελαφρύνετε το φορτίο την ημέρα μετακίνησης. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, πάρτε τα κουτιά στο γκαράζ ή τοποθετήστε τα όλα μαζί σε ένα δωμάτιο, ώστε να έχετε χώρο για να κάνετε την υπόλοιπη συσκευασία. Εάν έχετε κατοικίδια, θα πρέπει να πακετάρετε τα πράγματά τους νωρίτερα, καθώς και να υπολογίσετε πού θα μείνει το κατοικίδιο την ημέρα της μετακόμισης. Ακόμα και σε ένα συναινετικό διαζύγιο, θέλετε τα πράγματα σας.

Δεν μπορείτε πραγματικά να αφήσετε τα κατοικίδια να περιφέρονται γύρω από το νέο σπίτι ενώ οι μετακινούμενοι εργάζονται και θα είστε επίσης απασχολημένοι να δώσετε προσοχή στο πού βρίσκεται το κατοικίδιο. Εάν έχετε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας να φροντίζει το κατοικίδιο ζώο σας για μια ή δύο μέρες ενώ εγκαθιστάτε, φροντίστε να το κανονίσετε εκ των προτέρων. Στη συνέχεια, πριν από τη μετακόμιση, επικοινωνήστε ξανά με το άτομο για επιβεβαίωση και μην ξεχάσετε να ετοιμάσετε μια τσάντα με τα απαραίτητα και για το κατοικίδιο ζώο σας.

3. Πακετάρετε όλα όσα έχετε

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη μετακίνησης και συσκευασίας που κάνουν οι άνθρωποι, ειδικά με μετακινήσεις μεγάλων αποστάσεων και κινήσεις εκτός πολιτείας, είναι να πακετάρουν κάθε πράγμα που κατέχουν.

Ο εμπειρικός κανόνας είναι – προτού αρχίσετε να ετοιμάζετε τα βαλίτσα σας, θα πρέπει να ξεφορτωθείτε ολόκληρο το σπίτι σας και να απαλλαγείτε από οτιδήποτε είναι παλιό, άχρηστο, περιττό και μη απαραίτητο. Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να απαλλαγείτε από αντικείμενα με συναισθηματική αξία, η διατήρηση των πάντων δεν είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα. Ακόμα και σε διαζύγιο με αντιδικία, τα πράγματα σας είναι πολύτιμα. Είναι πολλές φορές ένας λόγος μετακόμισης.

Ακόμα κι αν το νέο σας σπίτι έχει άφθονο αποθηκευτικό χώρο, είναι πάντα καλή ιδέα να ξεκινάτε τη νέα σας ζωή φρέσκα και χωρίς την ενέργεια και το βάρος των παλιών αντικειμένων που δεν έχετε χρησιμοποιήσει εδώ και χρόνια. Επίσης, θα θελήσετε να αποσυσκευάσετε και να αρχίσετε να μένετε στο νέο σας σπίτι όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε να μην έχετε πολύ χρόνο να περάσετε από όλα τα κουτιά και να ξεφορτωθείτε επιτόπου.

4. Δεν Παίρνετε Αρκετές Προμήθειες

Ένα από τα πιο εύκολα λάθη που μπορείτε να κάνετε όταν μετακινείστε είναι ότι δεν έχετε αρκετές προμήθειες για τη συσκευασία. Όταν τα υπάρχοντά σας είναι τακτοποιημένα σε ντουλάπες, συρτάρια και ντουλάπια, δεν έχετε ακριβή εκτίμηση για το πόσα κουτιά θα χρειαστείτε για κάθε δωμάτιο. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλύτερο να έχετε επιπλέον προμήθειες παρά να μην έχετε αρκετά. Για αρχή, επιλέξτε ένα δωμάτιο που μπορείτε να συσκευάσετε εκ των προτέρων για να δείτε πόσα κουτιά θα χρειαστούν.

Στη συνέχεια, με βάση αυτόν τον αριθμό, μπορείτε να κάνετε τα μαθηματικά για το υπόλοιπο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων των τύπων κιβωτίων και των προμηθειών συσκευασίας που θα χρειαστείτε.

5. Χρησιμοποιείτε λάθος προμήθειες συσκευασίας

Πριν ξεκινήσετε τον προγραμματισμό για τη συσκευασία, θα πρέπει να καθορίσετε τον τύπο των προμηθειών συσκευασίας που θα χρησιμοποιήσετε. Θα χρησιμοποιήσετε πλαστικά ή χαρτόκουτα (ή και τα δύο); Πόσα μεγέθη θα χρησιμοποιήσετε; Θα χρησιμοποιήσετε μεμβράνη με φυσαλίδες, τεμαχισμένο χαρτί ή φιστίκια αφρού για να προστατέψετε τα πράγματά σας; Για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τις σωστές προμήθειες και ότι έχετε αρκετά από αυτά για ολόκληρο το σπίτι, προγραμματίστε αυτά τα κοινά έξοδα μετακόμισης εκ των προτέρων, ώστε να μπορείτε να παραγγείλετε τα πάντα πριν από τη μετακόμιση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Call Now ButtonΚΑΛΕΣΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Enter your keyword