Our Blog

Μετακόμιση Επίπλων – Πως πρέπει να γίνει με ασφάλεια

Μετακόμιση Επίπλων – Πως πρέπει να γίνει με ασφάλεια

Η μετακόμιση των επίπλων από μόνοι σας μπορεί να είναι πιο δύσκολη από ό, τι νομίζετε.

Πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να αναρωτηθείτε εάν αξίζει πραγματικά τον κόπο να πληρώσετε αρκετά χρήματα για να μεταφέρετε πολύ παλιά έπιπλα, όταν μπορείτε να αγοράσετε ολοκαίνουργια μετά τη μετακόμιση.

Δεύτερον, τα περισσότερα οικιακά έπιπλα είναι βαριά και μεγάλα, οπότε θα πρέπει να προγραμματίσετε αρκετό χρόνο για να το αποσυναρμολογήσετε εν μέρει. Επιπλέον, η συσκευασία επίπλων για μετακόμιση δεν είναι ποτέ τόσο εύκολη όσο φαίνεται.

Και τρίτον, η ανύψωση και μεταφορά βαρέων επίπλων είναι μια επικίνδυνη δουλειά που μπορεί να οδηγήσει είτε σε υλικές ζημιές είτε σε τραυματισμούς, ή ακόμα και στα δύο!

Είστε έτοιμοι για την πρόκληση μετακόμισης επίπλων;

Ακολουθούν σαφείς οδηγίες και συμβουλές

Ο καλύτερος τρόπος για να μεταφέρετε τα έπιπλα είναι όταν γνωρίζετε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε για να ολοκληρώσετε την εργασία με μηδενικές πιθανότητες ζημιάς ή σωματικών τραυματισμών.

Κάντε απογραφή όλων των επίπλων στο σπίτι σας και λάβετε μια ενημερωμένη απόφαση σχετικά με το τι να κάνετε με κάθε κομμάτι. Βασίστε την κρίση σας στην τρέχουσα κατάσταση, ποιότητα, λειτουργικότητα, χρησιμότητα και συναισθηματική αξία.

Εξετάστε τα περισσότερα από τα κομμάτια των επίπλων σας και αποφασίστε ποια θα πάρετε μαζί σας. Λάβετε υπόψη ότι δεδομένου ότι τα περισσότερα είδη επίπλων είναι βαριά και μεγάλα, θα πρέπει να πληρώσετε έμπειρους επαγγελματίες για την ασφαλή μεταφορά τους.

Δημιουργήστε μια κάτοψη του νέου σπιτιού και με τη βοήθειά του, προσδιορίστε την ανάγκη μετακόμισης των επίπλων σας σε αυτό το νέο μέρος. Μερικές φορές δεν πρόκειται μόνο για το κόστος κατά τη μεταφορά επίπλων σε όλη την Αθήνα, αλλά για το πώς αυτά τα κομμάτια μπορεί να μην ταιριάζουν με το εσωτερικό του νέου διαμερίσματος ή του σπιτιού, ή χειρότερα – μπορεί να αποδειχθεί ένα έπιπλο πολύ μεγάλο για τον νέο χώρο. Μεγάλη προσοχή σε βάρη των επίπλων. Η αρθροσκόπηση γόνατος και αρθροσκόπηση ώμου συμβαίνει πολλές φορές και από ανάλογους τραυματισμούς.

Μιλήστε σε φίλους ή μέλη της οικογένειας τα αντικείμενα επίπλων που δεν θα μεταφέρετε, καθώς μπορεί κάποιος που σας ενδιαφέρει τα θέλει ή τα χρειάζεται. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα έπιπλα πριν την μετακόμιση – έπιπλα που είναι σε καλή κατάσταση και εξακολουθούν να είναι απόλυτα χρησιμοποιήσιμα.

Πουλήστε τα έπιπλα που δεν χρειάζεστε. Τα χρήματα που θα λάβετε θα σας βοηθήσουν να καλύψετε μερικά από τα έξοδα, τα οποία είναι πάντα ένα πλεονέκτημα, ειδικά όταν προχωράτε σε έναν προϋπολογισμό. Επίσης ο εξοπλισμός του καταστήματος σας είναι άκρως σημαντικός. Κάθε έιπλο έχει αξία και πρέπει να μεταφερθεί με ασφάλεια.

Μετρήστε τις διαστάσεις των μεγάλων επίπλων σας – ύψος (H), διαγώνιο ύψος (DH), πλάτος (W), βάθος (D) και διαγώνιο βάθος (DD). Στη συνέχεια, μετρήστε όλες τις πόρτες και τους διαδρόμους κατά τη διάρκεια της εξόδου από το σπίτι για να προσδιορίσετε εάν είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε προβλήματα με έπιπλα που δεν θα ταιριάζουν.

Όποτε είναι δυνατόν, αφαιρέστε τυχόν προεξέχοντα μέρη που μπορούν να αποσπαστούν με ασφάλεια – πιο συχνά, αυτά είναι τα πόδια, τα χέρια και οι διακοσμήσεις. Αφήστε το μεγάλο έπιπλο όσο το δυνατόν πιο γυμνό.

Αποσυναρμολογήστε τυχόν κομμάτια επίπλων που φαίνεται να είναι πολύ μεγάλα για να περάσετε με ασφάλεια μέσα από τις πόρτες ή να περάσετε από σφιχτές γωνίες. Ρίξτε μια ματιά στο εγχειρίδιο κατασκευής του εν λόγω επίπλου και προχωρήστε εφόσον το έχετε. Εάν δεν είστε βέβαιοι για το πώς να προχωρήσετε, συμβουλευτείτε έναν φίλο που είναι καλός σε αυτά τα πράγματα ή επικοινωνήστε με αξιόπιστους μεταφορείς επίπλων για βοήθεια.

Βάλτε μικρά στοιχεία στερέωσης σε σφραγισμένες πλαστικές σακούλες ενώ αποσυναρμολογείτε εν μέρει μερικά από τα μεγάλα έπιπλα σας. Λάβετε υπόψη ότι τα μπουλόνια, τα παξιμάδια, οι βίδες και οι ροδέλες μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν ή να χαθούν εύκολα κατά τη διάρκεια μιας χαοτικής μετακόμισης του σπιτιού.

Σκεφτείτε να αφαιρέσετε όλα τα εύθραυστα εξαρτήματα επίπλων, όπως γυάλινες πόρτες, ράφια, πάνελ κ.λπ. Βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε αυτά τα σπασμένα αντικείμενα ξεχωριστά, καλά τυλιγμένα σε χαρτί περιτυλίγματος και περιτύλιγμα φυσαλίδων.

Κρατήστε ποιοτικά αναλώσιμα συσκευασίας για την προστασία των επίπλων κατά τη μετακόμιση: κουβέρτες επίπλων (φυσικά!), Περιτύλιγμα τεντωμάτων, περιτύλιγμα φυσαλίδων, χαρτί περιτυλίγματος, φύλλα χαρτονιού και κανονική ταινία συσκευασίας.

Τυλίξτε όλα τα εύθραυστα εξαρτήματα επίπλων που δεν έχετε καταφέρει να αφαιρέσετε για ασφαλέστερη μεταφορά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα πόδια και άλλα προεξέχοντα μέρη που μπορούν εύκολα να υποστούν βλάβη όταν χτυπήσουν κατά λάθος σε κάτι.

Τοποθετήστε κομμάτια από χοντρό χαρτόνι γύρω από τις γωνίες των επίπλων για να προστατέψετε αυτές τις περιοχές με κίνδυνο ζημιάς. Να θυμάστε ότι τέτοια βήματα προστασίας επίπλων μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά την ημέρα της μετακόμισης.

Ασφαλίστε όλα τα εξαρτήματα επίπλων που μπορεί να ανοίξουν κατά τη μεταφορά και να οδηγήσουν σε ατύχημα – πόρτες, πάνελ, συρτάρια και ούτω καθεξής. Χρησιμοποιήστε κομμάτια νήματος  για να το κάνετε αυτό, και ποτέ τακτική ταινία συσκευασίας που τείνει να αφήνει υπολείμματα κακής κόλλας σε ευαίσθητες επιφάνειες επίπλων.

Καλύψτε με προστατευτικές κουβέρτες όλες τις επιφάνειες των επίπλων. Οι κουβέρτες επίπλων παρέχουν εξαιρετική προστασία χάρη στην παχιά επένδυση. Ωστόσο, αν δεν τα έχετε, οι κανονικές κουβέρτες θα πρέπει επίσης να κάνουν το τέχνασμα όμορφα.

Κάντε μια βόλτα κατά μήκος της προβλεπόμενης εξόδου έξω από το σπίτι και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν εμπόδια οποιουδήποτε είδους που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα ενώ μεταφέρετε βαριά έπιπλα. Επίσης, όλα τα μονοπάτια πρέπει να είναι καθαρά από σκόνη, νερό, λάσπη ή χιόνι.

Σαφώς όλα τα παραπάνω τα αναμαβάνουμε εμείς με κάθε ασφάλεια και μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι κατά την διάρκεια της μετακόμισης σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να δημιουργήσουμε το πλάνο της δικής σας μετακόμισης.

One Comments

  1. […] Διαβάστε : Μετακόμιση Επίπλων – Πως Πρέπει Να Γίνει Με Ασφάλεια […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Call Now ButtonΚΑΛΕΣΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Enter your keyword