ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ : +306970037730 - +306984136465

Φλεγμονώδεις αιμορροΐδες και κνησμός πρωκτού: Ποια η σύνδεση;

Φλεγμονώδεις αιμορροΐδες και κνησμός πρωκτού: ποια σύνδεση;

Οι αιμορροΐδες είναι μαξιλάρια πλούσια σε αιμοφόρα αγγεία και βρίσκονται φυσιολογικά στο τελικό τμήμα του ορθού. Σε συνθήκες υγείας δεν αισθανόμαστε την παρουσία του. Ωστόσο, για διάφορους λόγους, οι αιμορροΐδες μπορούν να διογκωθούν και να φλεγμονώσουν, να γίνουν συμπτωματικά και να οδηγήσουν σε αιμορροΐδες.

Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαμε να κάνουμε με φαγούρα, πόνο / κάψιμο, αίσθηση βαρύτητας στο πρωκτό, μέχρι πιθανή αιμορραγία κατά τη στιγμή της εκκένωσης. Συγκεκριμένα, ο κνησμός οφείλεται σε ερεθισμό του πρωκτικού βλεννογόνου και του περιπρωκτικού ιστού του δέρματος, υπερβολικά αγχωμένος από αιμορροϊδική συμφόρηση και από το πέρασμα των κοπράνων που είναι πολύ ξηρά και σκληρά (δυσκοιλιότητα) ή υγρό και άφθονο (διάρροια), με «διαβρωτική» δράση του ευαίσθητο ανορθικό δέρμα.

Όταν η φαγούρα εντείνεται, αγωνιζόμαστε να μην ξυστούμε. Ωστόσο, υποστηρίζοντας αυτό το ερέθισμα, επιδεινώνουμε μόνο την τοπική φλεγμονή και συνεπώς την αίσθηση κνησμού και / ή καψίματος. Καλύτερα να ασκήσετε ελαφριά πίεση με τα δάχτυλά σας στην περιοχή της φλεγμονής, για να ηρεμήσετε τον κνησμό χωρίς να επιδεινώσετε την τοπική κατάσταση.

Ο πρωκτικός κνησμός εμφανίζεται μόνο στην περίπτωση φλεγμονών αιμορροΐδων;
Εκτός από την αιμορροϊκή παθολογία, οι αιτίες του κνησμού είναι διαφορετικές. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

Διαταραχές του ορθού όπως αιμορροϊδική παθολογία, πρωκτικές ρωγμές, πρωκτική πρόπτωση, πρωκτικά συρίγγια, διάρροια, δυσκοιλιότητα.

Λοιμώδη αίτια (έρπης των γεννητικών οργάνων, καντιντίαση κ.λπ.)
Δερματολογικές αιτίες, όπως δερματίτιδα εξ επαφής ή δερματίτιδα λόγω της χρήσης επιθετικών οικείων απορρυπαντικών, υπερβολικά τραχιού χαρτιού τουαλέτας, ερεθισμού από τρίψιμο, ανεπαρκούς εσωτερικής υγιεινής, υπερβολικής εφίδρωσης με τοπική στασιμότητα του ιδρώτα.
Ψυχοσωματική ή ιδιοπαθή προέλευση. Ο ιδιοπαθής ή ψυχοσωματικός πρωκτικός κνησμός συνδέεται συχνά με ψυχολογικές καταστάσεις άγχους και άγχους, για διάφορες αιτίες (πένθος, τραύμα, προβλήματα στην εργασία, στην προσωπική σφαίρα).

Τοπικός ερεθισμός λόγω εντερικών αλλαγών. Οι μεταβολές των φυσιολογικών εντερικών λειτουργιών μπορεί να προκαλέσουν τόσο μια κατάσταση χρόνιας διάρροιας όσο και μια επίμονη δυσκοιλιότητα, με επακόλουθη φλεγμονή της ανορθικής περιοχής.

Τοπική φλεγμονή λόγω λανθασμένων διατροφικών συνηθειών, όπως η κατανάλωση πολύ πικάντικων τροφίμων, τηγανητών τροφών, αλμυρών λουκάνικων, σοκολάτας, βιομηχανικών γλυκών.

Call Now ButtonΚΑΛΕΣΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Enter your keyword